13.8.08

Dessa som har övervunnits av Kristus

Innan Herren kan ge oss seger måste vi låta oss besegras av honom. Han måste ges tillåtelse att övervinna oss och vinna oss – vi måste bli hans övervunna. Han har möjlighet att föra oss i segrande ställning, sången växer fram och evighetens frukt växer till så långt vi låtit oss besegras. Vår tjänst, den frukt vi bär kommer alltid som följd av detta, Kristus uttryckt i hans övervunna.

Det har föga betydelse om ni ger er av som missionärer till något annat land eller ni stannar kvar i ett litet, trångt sammanhang för att tjäna i de enklaste förhållanden – var Herrens övervunna och gör det du kan göra i Herren Jesu namn. Kanske kommer de man minst lägger märke till, de som bär tunga bördor, att bli de främsta. Kanske kommer den missionsman som inte upplevt något av kamp och vånda att måhända bli en av de sista.

Dessa som far till främmande länder utifrån sin egen erövrade position med huvudets kunnighet och duglighet utan att deras inre har genomgått Andens förvandling, utan Andens liv, utan korserfarenhet har inget att överföra i form av den sötma och väldoft som springer fram ur Kristi namn och närvaro.

Vilken vår kallelse nu än är i det yttre i position och arbete betyder detta intet. Herren ger var och en av oss en plats, särskild begåvning och en uppgift. Det som har verklig betydelse är att vi i detta förblir Herrens övervunna.

Otto Stockmayer



Att bedja i Herrens sak innebär bland så mycket annat:

Att återerövra insikten om värdet av andlig mognad.
Att be om hjärtans upplysning till förståelse av hopp och arv.
Att be om ett Andens verk över sinnen till förnyelse i sann rättfärdighet och helighet.

Lars W.

Inga kommentarer: